OR stemming

OR Forum Forums Wetgeving en de OR OR stemming

Weergave van 2 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #369
   HenkSE
   Deelnemer

    Afhankelijk van een antwoord van de bestuurder, denkt onze OR over opstappen.
    Is de stemming in zo’n geval schriftelijk of mondeling?

   • #370
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     Beste Henk,

     Balen dat jullie de noodzaak inzien van een dergelijk besluit. Want opstappen als ondernemingsraad, dat doe je niet zomaar. Er mag zowel mondeling als schriftelijke gestemd worden. Als de stemming maar goed is vastgelegd in de notulen. En de notulen door de voorzitter ondertekend zijn.

     Is er naast jullie OR ook een COR? Of een ander orgaan dat jullie taken over kan nemen? Als dit niet zo is, dan adviseer ik niet om op te stappen. Eigenlijk is het dan een zwakte. Want je wint er uiteindelijk niets mee en de bestuurder kan zijn of haar gang gaan. Je kunt beter eerst en mediator inschakelen, daarna voor bemiddeling naar de bedrijfscommissie gaan. Dit is een overheidsorgaan en de bemiddeling is gratis. Een bemiddelingsverzoek kun je op de volgende pagina indienen: https://www.ser.nl/nl/thema/Bedrijfscommissie. Mocht de bedrijfscommissie het met jullie eens zijn, maar de bestuurder handelt er niet naar. Dan kun je nog naar de rechter stappen.

     Ik hoop dat jullie de handdoek niet in de ring gooien en bereid zijn de stappen te doorlopen die ik hierboven aangegeven heb.

    • #372
     HenkSE
     Deelnemer

      Roald,

      Bedankt voor je reactie.

      Henk

    Weergave van 2 reactie threads
    • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.