Delen verslag MT

OR Forum Forums Rechten van de OR Delen verslag MT

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #435
   09012888
   Deelnemer

    Onze directeur weigert de MT verslagen te delen met de OR op basis van het volgende;
    De rechter heeft ooit bepaald dat de OR geen automatisch recht heeft op de notulen van het MT. Het beroep van de OR op zijn algemene taak om de ontwikkelingen in de organisatie te kunnen volgen vond de rechter niet voldoende. De informatierechten van de OR staan in artikel 31 a tot en met e van de WOR. De OR heeft een algemeen informatierecht, een recht op financiële informatie en een informatierecht over sociaal beleid en beloningsverhoudingen. Met het algemene informatierecht kan de OR de bestuurder wel vragen om informatie te verstrekken over een specifieke aangelegenheid.

    Klopt dit?

   • #436
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     Deze tekst heeft jullie directeur van Performa OR. En deze uitspraak gaat over het algemene informatierecht, dat in artikel 31 van de WOR staat. Het informatierecht gerelateerd aan het adviesrecht en instemmingsrecht gaat veel verder. Het gaat om het doel van het opvragen van de verslagen van het MT. En ik neem aan dat het doel is op tijd betrokken te worden bij besluiten waarop het adviesrecht van toepassing is. Zeker gezien jullie ervaringen uit het verleden en de situatie waarin de organisatie op dit moment verkeert. Daarom adviseer ik jullie het informatieverzoek als volgt te formuleren:

     Hierbij verzoekt de ondernemingsraad de teksten van de verslagen van het MT aan de ondernemingsraad te verstrekken, voor zover deze teksten gaan over onderwerpen waarop het adviesrecht van toepassing is.

     Mocht de directeur nog steeds de verslagen niet willen verstrekken, dan zou je de vraag kunnen stellen hoe hij ervoor gaat zorgen dat jullie daadwerkelijk invloed op de komende besluiten kunnen gaan uitoefenen. En als het antwoord daarop niet naar tevredenheid is, dan, gezien de urgentie, contact opnemen met een advocaat die gespecialiseerd is in medezeggenschapsrecht, zoals Sprengers Advocaten.

     • Deze reactie is gewijzigd 2 weken, 6 dagen geleden door RoaldKleist.
     • Deze reactie is gewijzigd 2 weken, 6 dagen geleden door RoaldKleist.
   Weergave van 1 reactie thread
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.