Inlichten vakbond

OR Forum Forums Plichten van de OR Inlichten vakbond

Weergave van 3 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #229
   RoaldKleist
   Sleutelbeheerder

   Beste Mathijs,

   Wat jij schrijft klopt inderdaad. Maar in de praktijk gebeurd het regelmatig dat de vakbond niet gehoord wordt. Dus je hoeft je er niet druk over te maken.

  • #231
   Mathijs
   Deelnemer

   Hoi Roald,

   Bedankt voor je antwoord!

  • #263
   PPieters
   Deelnemer

   Volgend jaar februari gaan wij OR verkiezingen houden. Nu zijn we er achter gekomen dat onze secretaris vergeten is de Bonden in te lichten bij oprichting van onze OR (3 jaar geleden).
   Moet dit als nog plaats vinden en hoe?

  • #264
   RoaldKleist
   Sleutelbeheerder

   Op het moment dat je een datum hebt geprikt voor de verkiezingen moet je de vakbonden vragen om kandidaten te leveren. Deze vakbonden staan genoemd in jullie cao. Bij de uitnodiging moet je onder andere de volgende informatie sturen:

   1. De verkiezingsdatum.
   2. De sluitingsdatum voor kandidaatstelling voor de vakbondslijsten.
   3. Of er kiesgroepen zijn, zo ja: de namen van de kiesgroepen.
   4. Of er onderdeelcommissies gekozen worden.

   Verder zou ik niet alsnog de vakbonden inlichten over de oprichting van de OR, omdat dit al drie jaar geleden is gebeurd. Je kunt bij de uitnodiging om kandidaten te leveren wel aangeven dat jullie 3 jaar geleden in alle hectiek vergeten zijn de vakbonden in te lichten. Belangrijk is dat jullie de vakbonden nu wel vragen kandidaten te leveren.

  • #228
   Mathijs
   Deelnemer

   Hallo, wij zitten midden in het oprichtings van een OR. De leden zijn geïnstalleerd en zijn bezig het definitieve reglement op te stellen.

   We zijn erachter gekomen dat er één werknemer is die lid is van de vakbond. Volgens de regels moet de betreffende bond gehoord worden worden over het voorlopig reglement. Dit is niet gebeurd. Is dat erg? Heeft het zin om dat nu alsnog te doen (en zo ja, waarom)? De werknemer in kwestie heeft zich overigens niet verkiesbaar gesteld.

Weergave van 3 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.