Informatie over wagenpark

OR Forum Forums OR & Bestuurder Informatie over wagenpark

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #252
   09012317
   Deelnemer

    Als de werkgever overgaat van koop auto’s (eigen wagenpark) naar lease auto’s. is de werkgever verplicht om deze informatie te delen met de OR als informatie of als nieuwe aanvraag?

   • #254
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     Op het moment dat de werkgever denkt over het overgaan van eigen koop auto’s naar een wagenpark met lease auto’s moet de werkgever dit met de OR delen. In ieder geval op een dusdanig moment dat de OR nog invloed uit kan oefenen op het te nemen besluit. Hij moet de OR vragen wanneer de ondernemingsraad betrokken wil worden in het besluitvormingsproces.

     Op het onderwerp is adviesrecht van toepassing krachtens art. 25:1.b:

     het vestigen van, dan wel het overnemen of afstoten van de zeggenschap over, een andere onderneming, alsmede het aangaan van, het aanbrengen van een belangrijke wijziging in of het verbreken van duurzame samenwerking met een andere onderneming, waaronder begrepen het aangaan, in belangrijke mate wijzigen of verbreken van een belangrijke financiële deelneming vanwege of ten behoeve van een dergelijke onderneming;

     Het betreft namelijk het aangaan van een duurzame samenwerking met een andere onderneming. Die andere onderneming is de onderneming die de lease auto’s zal leveren. Verder zou het kunnen dat art. 25:1.l ook van toepassing is:

     het treffen van een belangrijke maatregel in verband met de zorg van de onderneming voor het milieu, waaronder begrepen het treffen of wijzigen van een beleidsmatige, organisatorische en administratieve voorziening in verband met het milieu;

     De uitstoot van auto’s is namelijk een behoorlijke belasting voor het milieu. Bij de keuze voor lease auto’s hoort in mijn ogen daarom ook de zorg voor het milieu een rol te spelen.

     De werkgever behoort de OR daarom in een vroeg stadium te informeren en hij behoort een adviesaanvraag te doen op basis van vorenstaande artikelen.

   Weergave van 1 reactie thread
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.