OR-CURSUS.com - het trainingsbureau voor ondernemingsraden!

geen or-lid, wel werkzaamheden voor or

OR Forum Forums Wetgeving en de OR geen or-lid, wel werkzaamheden voor or

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #282
   09012459
   Deelnemer

    Wij zijn pas een paar maanden bezig met or op te zetten. Mu gaat de persoon die de functie van secretaris vervult ons bedrijf verlaten. In 1e instantie zou ik de functie overnemen. Nu Krijg ik hoogstwaarschijnlijk promotie waardoor de functie te veel voor mij zou zijn. Bij de andere leden is er niet de animo of capaciteit om het te gaan doen. Is het mogelijk om een collega werkzaamheden voor de or te mogen laten doen terwijl die geen lid is?
    Er was bij de verkiezingen al heel weinig animo om toe te treden tot de or. dus deze persoon zou een uitkomst zijn. Moeten er dan nieuwe verkiezingen gehouden worden? of kan deze persoon middels een commissie of als AS dit doen?

   • #283
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     Het is inderdaad mogelijk om iemand werkzaamheden voor de OR te laden doen, terwijl diegene niet lid is. Het kan zelfs zo zijn dat iemand van buiten de organisatie aangetrokken wordt voor de functie van secretaris. De functie wordt dan “ambtelijk secretaris” genoemd. De persoon die de rol van secretaris vervult, heeft dan geen stem als er besluiten genomen moeten worden.

     Als er geen animo om tot de OR toe te treden is, dan is verkiezingen houden in mijn ogen niet zinvol. Als die persoon wel OR-lid wil zijn, dan zou ik dit met de bestuurder bespreken. Als de bestuurder het er ook mee eens is dat er geen verkiezingen gehouden hoeven te worden, dan kan die persoon als OR-lid aangewezen worden. Het is wel niet helemaal zoals het hoort, maar soms is de praktijk wat weerbarstig.

   Weergave van 1 reactie thread
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.