OR-CURSUS.com - het trainingsbureau voor ondernemingsraden!

Vertaling Engelse documenten voor OR

OR Forum Forums Communicatie en de OR Vertaling Engelse documenten voor OR

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #257
   Skippy
   Deelnemer

    Is de bestuurder verplicht om Engelse documenten voor de OR te vertalen naar het Nederlands?

   • #258
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     De bestuurder is verplicht de documenten voor de OR in begrijpbare leesbare taal te leveren. Zelfs als de bestuurder de documenten in complex Nederlands schrijft en de OR kan dit niet goed lezen of begrijpen, dan moet de bestuurder de documenten omzetten in voor de OR begrijpbare Nederlandse taal. Dus als de OR documenten in het Engels te moeilijk vindt om te lezen of begrijpen, dan moet de bestuurder ervoor zorgen dat de OR documenten in voor de OR begrijpbare Nederlandse taal krijgt.

     • #259
      Skippy
      Deelnemer

       Beste Roald,
       Dank voor je snelle reactie. Kan ik dit ook ergens terugvinden in de WOR of jurisprudentie? Ik hoor graag van je!

      • #260
       RoaldKleist
       Sleutelbeheerder

        Een voorbeeld zijn de financieel economische stukken. Deze moeten krachtens artikel 31a:2 WOR in het Nederlands geleverd worden.

        Verder is het zo dat jullie je taken goed uit moeten kunnen voeren. Dat kun je alleen als je de stukken kunt lezen en begrijpen. En als de OR Engelse teksten niet goed begrijpt, dan heb je het recht om de teksten in het Nederlands te krijgen. Het blijkt dus impliciet wel uit de wet, maar staat niet expliciet beschreven.

        Mocht het zo zijn dat de bestuurder de teksten niet in het Nederlands wil leveren, dan kun je nog altijd gebruikmaken van het recht op het inhuren van een extern deskundige. In dit geval kun je een vertaler inhuren die de stukken voor jullie vertaalt. Hiervoor hoef je geen toestemming aan de bestuurder te vragen. Maar je moet de bestuurder wel vooraf informeren.

     Weergave van 1 reactie thread
     • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.