Notulen overlegvergadering te laat geleverd

OR Forum Forums OR & Bestuurder Notulen overlegvergadering te laat geleverd

Weergave van 0 reactie threads
 • Auteur
  Berichten
  • #220
   RoaldKleist
   Sleutelbeheerder

   Dat is flink balen. Maar helaas hoor ik deze klacht vaker. In art. WOR 23a:3 staat het volgende:

   De secretaris van de ondernemingsraad treedt op als secretaris van de overlegvergadering, tenzij de ondernemer en de ondernemingsraad te zamen een andere persoon als secretaris aanwijzen.

   Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan:

   1. Je kunt voorstellen dat de OR voortaan de notulen van de overlegvergadering schrijft. Dat is wat ik eigenlijk elke OR adviseer te doen. En dat is ook wat de WOR in eerste instantie voorschrijft.
   2. Je kunt tijdens de overlegvergadering een aantal kernwoorden op papier zetten. Dan weet je zeker dat je de belangrijkste punten die besproken zijn niet vergeet.
   3. Je kunt vragen of je de overlegvergadering op mag nemen, omdat de notulen zo laat komen dat veel al vergeten is. Wees hier wel voorzichtig mee. De bestuurder kan dit zien als een motie van wantrouwen.
  • #218
   RoaldKleist
   Sleutelbeheerder

   De volgende vraag werd mij via whatsapp gesteld:

   Roald ik heb ff advies nodig. De notulen van onze vergadering met directie word door directiekant genotuleerd. Afspraak was binnen 2 weken na verg. de notulen ontvangen. We wachten nu al meer dan een maand. Inmiddels alweer vergeten wat besproken is. Ik voel me al OR lid niet serieus genomen. Wat moet ik doen?

   • Dit onderwerp is gewijzigd 3 jaren geleden door RoaldKleist.
Weergave van 0 reactie threads
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.