OR-CURSUS.com - het trainingsbureau voor ondernemingsraden!

Instemmingsverzoek opleidingsjaarplan

OR Forum Forums Rechten van de OR Instemmingsverzoek opleidingsjaarplan

Weergave van 1 reactie thread
 • Auteur
  Berichten
  • #281
   Skippy
   Deelnemer

    Elke jaar hebben we een opleidingsjaarplan waaruit gewenste en vereiste opleidingen voortvloeien. In hoeverre moet dit plan aan de OR worden voorgelegd? Indien er een nieuw e-learning systeem wordt ingekocht. Bijv. GoodHabitz moet daarvoor een instemmingsverzoek aan de OR worden voorgelegd? Er zitten een aantal trainingen in die we per functiegroep willen verplichten. Zo ja, kan iemand mij helpen aan een voorbeeld instemmingsverzoek voor een opleidingsjaarplan.

    Alvast bedankt!

   • #284
    RoaldKleist
    Sleutelbeheerder

     Opleidingsjaarplan
     Ik interpreteer dit plan als volgt. Er is beleid met een aantal criteria opgesteld. Aan de hand van dit beleid kan bepaald worden welke opleidingen voor het personeel gewenst en vereist zijn.

     Het beleid moet aan de OR worden voorgelegd als er ook maar een komma of een punt in verandert. Op dit beleid is namelijk instemmingsrecht van toepassing krachtens art. 27:1.f WOR. De tekst uit de WOR luidt als volgt:

     De ondernemer behoeft de instemming van de ondernemingsraad voor elk door hem voorgenomen besluit tot vaststelling, wijziging of intrekking van: een regeling op het gebied van de personeelsopleiding;

     Let op: het gaat hier om het beleid aan de hand waarvan bepaald kan worden welke opleidingen voor het personeel gewenst en vereist zijn. Dus niet de lijst met gewenste en vereiste opleidingen zelf.

     Nieuw E-Learning systeem
     Op het nieuwe E-Learning systeem is het adviesrecht van toepassing krachtens art. 25:1.h en 25:1.k WOR. De tekst van het artikel luidt als volgt:

     De ondernemingsraad wordt door de ondernemer in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over elk door hem voorgenomen besluit tot: het doen van een belangrijke investering ten behoeve van de onderneming; invoering of wijziging van een belangrijke technologische voorziening;

     • Deze reactie is gewijzigd 3 jaren, 7 maanden geleden door RoaldKleist.
   Weergave van 1 reactie thread
   • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.